Over Leuk enZo

Mijn prioriteit is de verzorging en de ontwikkeling van uw kind. Ik ben trots op mijn kwalitatief hoogwaardige opvang, de leuke activiteiten en de individuele benadering.

Ervaren gastouder

Mijn naam is Gileonai Rodrigues, ik ben 30 jaar oud, getrouwd en moeder van twee meiden. Ik heb mijn bachelor in Pedagogische Wetenschappen afgerond aan de Universiteit van Leiden. Daarnaast heb ik de cursus voor 'eerste hulp bij kinderen' en 'gastouderschap' succesvol afgerond en sta geregistreerd in het LRKP. Ik zie mezelf als een lieve, energieke, creatieve, zorgzame, dynamische en verantwoordelijke gastouder. Met kinderen werken vind ik heel leuk. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen een veilige, liefdevolle omgeving aangeboden krijgen, waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en lekker kunnen spelen.

Doel: Het creëren van een liefdevolle en veilige omgeving waar kinderen kunnen ontdekken, (samen)spelen en plezier maken.

Ik ben mij ervan bewust dat elk kind zich op eigen wijze, in zijn eigen tempo en naar eigen behoeften ontwikkelt. Ik stel mij ten doel om de kinderen te motiveren en te stimuleren, zodat ze zelfstandig kunnen functioneren, zelfredzaam worden en hun eigen identiteit kunnen ontwikkelen. Hierbij wordt respectvol omgegaan met de eigenheid van elk kind. Als christelijke gastouder bidden we elke dag voor het eten en lezen we ook voor uit de KinderBijbel, de kinderen die willen mogen lekker meedoen.

Leren door spelen

Door te spelen, onderzoeken kinderen de wereld om zich heen. Kinderen kunnen bij Leuk enZo lekker vrij spelen en krijgen ook activiteiten aangeboden die uitdagend zijn. Daarmee worden bijvoorbeeld de motorische en cognitieve ontwikkeling van het kind gestimuleerd. Als het weer het toelaat, proberen we elke dag buiten te spelen, er zijn verschillende speeltuinen en veldjes op loopafstand. Soms gaan we ook naar de kinderboerderij of naar de lokale Bibliotheek. Ook binnen zijn er verschillende speelmogelijkheden en materialen. We hebben een kleine glijbaan, rivierstenen (goed voor het evenwicht), veel duplo, auto's, poppen en nog veel meer. Kinderen krijgen de rust en de ruimte om te spelen.

Creativiteit en knutselen

Bij Leuk enZo doen we verschillende activiteiten, zoals: verven, kleuren, puzzelen, bouwen, knutselen, bakken en kleien. Er is genoeg ruimte voor creatieve ideeën vanuit het kind zelf. Daarnaast werken wij met thema's vanuit het VVE programma Kiki, maar ook uit andere leuke programma's. Vanuit een bepaald thema maken we dan mooie kunstwerkjes en leren wij tegelijkertijd steeds nieuwe woorden. We lezen ook boekjes voor, zingen liedjes en dansen. Elke dag is het wel leuk bij ons!